Foto's op Instagram Florence  

Bescherming van je fotografische apparatuur

Professionele fotografen hebben dure camera’s en een uitgebreide set lenzen. Om te voorkomen dat een camera of een lens beschadigd raakt, is het nodig om deze goed te beschermen tegen windinvloeden en krassen die kunnen ontstaan door de spullen niet goed op te bergen.

Vervoer van de spullen

Wanneer een fotograaf op locatie werkt begint het natuurlijk met een goede cameratas. Maar ook een goed opbergsysteem in de auto heeft vele voordelen. Voor professionals die met statieven en veel verschillende lenzen of zelfs verschillende camera’s werken is een bedrijfswageninrichting van Worksystem een uitkomst. Dit systeem kan op maat worden gemaakt zodat er niets kan verschuiven. Naast het feit dat de apparatuur hierdoor goed beschermd is, is het handig dat de spullen overzichtelijk opgeborgen zijn. Als een fotograaf voor betalende cliënten fotografeert, zoals bijvoorbeeld bij een trouwfotograaf, staat het ook nog eens erg professioneel.

Bescherming tegen invloeden van het weer

Er zijn speciale regenhoezen voor camera’s te koop, waardoor het mogelijk is om ook tijdens regen- of sneeuwbuien foto’s te kunnen nemen. Een paraplu is natuurlijk ook een optie, maar dan kun je maar met één hand fotograferen en dat is lastig. Deze hoezen zijn ook geschikt om te gebruiken tegen opspattend water, bijvoorbeeld in de branding van de zee.

Bij wind is het noodzakelijk om de camera te beschermen tegen stof en zand. Met name zand kan nare krassen op een lens achterlaten die op alle foto’s terug te zien zijn. Controleer goed of de lensdop goed afsluit, zodat er geen stof of zand in de camera kan waaien. Ook is het een mogelijkheid om de regenhoes te gebruiken – dan weet je zeker dat er niets bij de camera kan komen.

Bij slecht weer is het ook ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je zelf beschermd bent, want door koude of natte vingers is de kans groter dat de camera uit je handen valt.