Foto's op Instagram Florence  

Fietskleding voor kinderen in elk seizoen

Kinderen houden van fietsen. Welke fietskleding is voor hen geschikt? We bespreken het hier per seizoen.

Lente

In de lente is het nog fris, maar kunnen de winterjassen de kast in. Je zoontje ziet er op de fiets goed uit in jeans en een ‘tussenjas’ voor de lente en herfst. En je dochter wil vast leuke meisjeskleding van een goed merk aan. Zulke kinderkleding vind je in overvloed bij Kids Brand Store en andere online kledingzaken.

Zomer

Dit seizoen vraagt om vrolijke, luchtige fietskleding. Voor meisjeskleding betekent dit: snoepige jurkjes, hemdjes en bloesjes in lieve tinten. Jongetjes kunnen op de fiets korte broeken, een mooi T-shirt of een tropisch overhemdje aan. Vul dit aan met brede hoeden, zonnebrillen en zonnebrand tegen verbranden.

Herfst

Tijd om de warmere fietskleding voor kinderen uit de kast te halen! Een tussenjas of een fietsjack zijn een goede basis. Houd ook rekening met regen en koop een comfortabele softshell regenjas, eventueel aangevuld met een plastic poncho. Speciale arm- en beenwarmers voor fietsers beschermen tegen de kilte.

Winter

In de winter moet fietskleding voor kinderen beschermen tegen kou, wind en neerslag. Trek je kids een winterjas, een warme broek en stevige schoenen aan. Spattende sneeuw en modder kunnen vervelende vlekken veroorzaken. Laat je kinderen dus niet hun allermooiste broek, jurk of schoenen dragen op de fiets.