Foto's op Instagram isabella  

Tips om zelf influencer te worden

Voor veel mensen is het een droom om een leven als influencer te leiden. Zij lijken immers altijd leuke dingen te doen en daarmee ook nog eens hun geld te verdienen! Een terrasje pakken, op luxe (betaalde!) vakanties, gratis producten mogen uitproberen… Gekscherend wordt er dan ook weleens gezegd dat influencers niet weten wat echt werken inhoudt. Wij begrijpen maar al te goed dat jij ook wel zo’n leven wilt hebben, dus daarom volgen hier wat tips om zelf ook zo’n leven op te bouwen.

Post frequent mooie foto’s over jouw leven

De eerste belangrijke stap is het consequent plaatsen van updates (in dit geval foto’s en Instagram Stories) van jouw leven. Wat je precies wilt laten zien is geheel aan jou. Veel influencers kiezen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen bewust niet in beeld te brengen, om zo hun privacy te waarborgen. Sommige influencers laten zelfs hun partner niet of nauwelijks zien. Maar meerdere keren per week een foto én een story plaatsen is belangrijk om jezelf zo letterlijk in the picture te spelen.

Vind je eigen stijl

Wie een rondje door Instagram scrolt en daarbij verschillende feeds naast elkaar houdt kan wel stellen dat iedere influencer een eigen stijl heeft. Vaak is er wel een overlap qua stijlen, doordat er vaak foto’s gemaakt worden met een mooie achtergrond zoals een bloemenveld of een hip café. Met stijl bedoelen we ook het filter dat je wilt gebruiken (en zodra je een goede gevonden hebt, blijf die dan ook voor elke foto gebruiken!) en je kledingstijl.

Plaats aantrekkelijke captions

Een caption is eigenlijk bedoeld voor een beschrijving van de foto, zoals bijvoorbeeld “hier was ik lekker op vakantie” bij een vakantiefoto, waarbij ook hashtags gebruikt kunnen worden zodat potentiële volgers jouw post kunnen vinden. Het is echter ook belangrijk om een band te creëren met je volgers. Plaats daarom eens een vraag bij je caption zodat je volgers met jou in gesprek kunnen gaan of kunnen reageren.

Gebruik een goede camera

Natuurlijk maakt een smartphone best een goede foto, maar wie zich echt als influencer wil ontpoppen zal toch echt professionele apparatuur aan moeten schaffen. De uploadkwaliteit van Instagram is helaas namelijk nogal slecht, wat kan resulteren in foto’s waarbij je de pixels haast kan tellen. En omdat er geen eisen worden gesteld aan een maximale kwaliteit kun je maar beter de foto’s van een goede camera halen.