Foto's op Instagram isabella  

Tips voor hobbyfotografen

Fotografie wordt vaak een hobby genoemd. Het is dan ook iets wat betrekkelijk eenvoudig uit te voeren valt: met enkel een camera kun je met de juiste omstandigheden prachtige plaatjes schieten. Maar om van een kiekje een echt interessante foto te maken blijkt soms nog best lastig te zijn.

Fotografeer eens bij zonsondergang- of opgang

Met de zomer in aantocht zijn zowel fotograferen bij zonsopgang- als ondergang een echte aanrader. Door het strijklicht en de prachtige oranjerode tinten krijg je automatisch een geweldige belichting, waardoor alles er net wat magischer uit zal zien. Check van tevoren dus wel even de weersvoorspelling – met regen of bewolking heb je er immers niets aan. Ook is het een goed idee de stad uit te gaan (tenzij je in een flat woont!), omdat de bebouwing het licht behoorlijk kan blokkeren.

Oefenen, oefenen, oefenen

Oefening baart kunst. Dat is met alles zo, dus ook met fotografie. Neem je camera overal mee naartoe en schiet er maar op los. Door in verschillende omstandigheden te oefenen (binnenshuis, buiten in de volle zon, in schemer- of kaarslicht) word je vanzelf handig en wegwijs met je camera. Door veel te fotograferen leer je letterlijk anders te kijken naar de wereld om je heen en zal je zien dat je fotografie skills steeds beter worden.