Foto's op Instagram isabella  

Nog meer tips voor fotografen in spe

Hier volgen nog meer tips voor hobbyfotografen die hun foto’s naar een hoger plan willen tillen of er zelfs hun beroep van willen maken.

Let op de achtergrond

Er zijn verschillende standpunten in te nemen met een camera, zoals bijvoorbeeld een macrosetting. Dat betekent dat je inzoomt op een voorwerp dicht op de lens, terwijl de achtergrond wazig wordt. Het geeft een prachtig effect en zorgt ervoor dat alle aandacht naar het voorwerp gaat.

Toch is het belangrijk om ook aandacht te geven aan de achtergrond, want hoewel deze wazig wordt kan het een onrustig effect geven als er veel verschillende kleuren te zien zijn. Zorg daarom liever voor één kleur en zo min mogelijk ‘beweging’ op de achtergrond voor het mooiste effect. Ook voor portretfoto’s is het belangrijk om genoeg aandacht te geven aan de achtergrond. Hierbij is het echter belangrijk vooraf te bedenken hoe je wilt dat de foto er uit komt te zien. Worden de foto’s gemaakt op een mooie locatie zoals in de natuur? Dan is het natuurlijk leuk om ook de achtergrond bij het portret te betrekken. Maar als je foto’s in een studio maakt kan een doek uitkomst bieden voor een eenvoudige achtergrond.