Hobbyfotografie isabella  

Wat heb je nodig als fotograaf?

Het schieten van het perfecte plaatje is zo eenvoudig nog niet. Met alleen het gebruik van een goede camera ben je er namelijk nog niet. Met de volgende tips zal het fotograferen echter een stuk leuker en eenvoudiger worden!

De juiste camera

Het gebruik van een goede camera is voor een fotograaf zeer belangrijk. Echter verschilt het per situatie wat een ‘goede camera’ is. Zo zijn er bijvoorbeeld systeemcamera’s, spiegelreflexcamera’s, compact camera’s of analoge polaroidcamera’s. Allereerst is het belangrijk van tevoren te bedenken wat voor soort foto’s je wilt maken en hoeveel moeite je wilt doen om je camera-instellingen leren te beheersen. Compact camera’s zijn geschikt voor beginners, systeemcamera’s zijn voor de wat gevorderden en spiegelreflexcamera’s worden veelal door professionals gebruikt. Analoge polaroidcamera’s zijn zeer eenvoudig te bedienen en creëren een vintage effect. Er is dus voor ieder wat wils!

Inspiratie

Het hebben van inspiratie klinkt simpeler dan het is. Bij veel fotografen komt het namelijk voor dat ze op pad zijn met hun camera en simpelweg geen enkele situatie tegenkomen die het fotograferen waard is. Misschien is het licht te flets, mislukt hun portretfoto keer op keer of vertoont hun camera kuren. In zo’n geval is het erg belangrijk om een plan B te hebben. Was je van plan om buiten mooie foto’s te schieten maar komt het ineens met bakken uit de hemel vallen? Probeer dan zo snel mogelijk te schakelen en er het beste van te maken. Zoom dan bijvoorbeeld in op de regendruppels, scoor zo snel mogelijk een paraplu of verplaats je simpelweg naar binnen. Tip: voor inspiratie kun je op Pinterest je eigen moodboard samenstellen dat van pas kan komen bij het bepalen van je volgende fotosessie.