Foto's op Instagram Florence  

Creatieve manieren om je foto’s te gebruiken

Mensen die van fotograferen houden hebben doorgaans enorm veel foto’s in hun bezit. Een aantal foto’s zullen eruit springen omdat ze buitengewoon goed gelukt zijn. Het zou jammer zijn om vervolgens niets met deze foto’s te doen.

Foto’s op papier

Je kunt je foto’s laten afdrukken zodat je er zelf creatief mee aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fotowand in je huis of een mooie collage. Met knippen en plakken kun je ook prachtige dingen maken zoals boekjes voorzien van teksten, voor jezelf of om iemand mee te verrassen. Door middel van speciale technieken kun je zelfs foto’s op een steen of op canvas overzetten. Als je veel mooie foto’s hebt van bijvoorbeeld bloemen of dieren uit de natuur, dan zou je deze foto’s eventueel kunnen gaan verkopen op een markt of braderie.

Digitale foto’s

Met digitale foto’s lijken de mogelijkheden oneindig. Er zijn allerlei producten op de markt waarop je een foto kunt laten printen: sleutelhangers, lampen, welkomstmatten, tassen, glazen, mokken, noem maar op. Om op de verschillende materialen te kunnen printen is echter speciale apparatuur nodig. Op het internet zijn vele webshops te vinden waar je fotoproducten kunt bestellen.

Zo kun je voor een verjaardagsfeestje een foto van de jarige op een taart laten drukken. Deze foto wordt afgebeeld op eetbaar marsepein. Kinderen vinden dit helemaal te gek maar ook volwassenen kun je hiermee verrassen. Er zijn allerlei themataarten te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld voetbal-taarten waarbij de taart de kleuren van het favoriete team krijgt. Daarop zou ook een foto van de meest geliefde speler geprint kunnen worden. Kortom, taarten kunnen persoonlijk en bijzonder worden gemaakt met behulp van foto’s. Cadeaus met foto’s zijn erg in trek omdat ze uniek zijn.

Digitale foto’s zijn ook geschikt voor het maken van digitale kaarten. Er zijn eenvoudige computerprogramma’s waarmee je de foto’s van teksten kunt voorzien. De foto’s kunnen in bepaalde voorwerpen geplaatst worden zodat het themakaarten worden. Zo wordt met kerstmis het frame van een kerstbal veelvuldig gebruikt om daarin een leuke foto te verwerken met een kerstgroet.

Een kaart digitaal ontwerpen en vervolgens bij iemand in de brievenbus laten bezorgen is ook een optie. Dit kan via speciale webshops die sjablonen leveren en de verzending ervan verzorgen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kaarten te laten afdrukken zodat je ze zelf kunt verzenden.

Ook wordt er steeds vaker een digitaal fotoboek gemaakt dat vervolgens kan worden uitgeprint. Er zijn verschillende programma’s om een dergelijk boek extra mooi te maken. Dit kan worden gedaan met diverse achtergrondkleuren of digitale fotolijsten waardoor er een bepaalde stijl kan worden gecreëerd: van ouderwetse kartelrandjes tot moderne felgekleurde randen. Bovendien kun je ervoor kiezen om elke pagina een andere kleur en/of stijl te geven. Er zijn opties genoeg en voor fotoliefhebbers is dit een ontzettend leuke bezigheid.